9 Haziran 2012 Cumartesi

bebek alışverişi / mama sandalyesi


MAMA SANDALYESİ
büyük parçalardan bi tanesi de mama sandalyesi.. ben en başından beri yani taaa hamilelik öncesi dönemlerde bile yeni doğan döneminden itibaren bebeklerin yemeğe eşlik etmesi görüşünde idim.. tabi o zamanlar derinlemesine düşünmüyor insan acaba yeni doğana uygun mama sandalyesi var mı vs şeklinde :)

iş ciddiye binince bi panik oldum ama gördüm ki böyle ürünler var.. mesela peg perego tatamia.. ammaaaa ne kadar özellik o kadar para durumu da var tabi..


Ürünün adı : PEG PEREGO Tatamia Mama Sandalyesi




Özellikleri:
0-36 ay arası kullanıma sahiptir.

Koltuk,salıncak ve mama iskemlesi bir aradadır.

Eko-deri kaplamadır.
Çift mama tablası bulunmaktadır.
4 pozisyon yatabilen koltuğa sahiptir.
5 noktalı emniyet kemeri ve anatomik bacak arası barı bulunmaktadır.
9 kademeli yükseklik ayarına sahiptir.
Kompakt katlanma sistemi ile katlanır.


(Not: Yeni doğanlar için uygunluğuna, omurga yapısına zarar verip vermemesine, temizliğinin kolay olup olmamasına, evin içinde rahat hareket ettirip ettiremeyeceğime, çift tepsili olup olmadığına ve kumaş kalitesine baktım ve öyle beğendim
internetten forum sitelerinden, bloglardan okudum okudum okudum ve şunu gördüm kesinlikle herkes tavsiye ediyor mutlaka alınsın diyor ama bazıları paraya kıyın bazıları da kıymayın diyor.. sanırım kıymayın diyenler genellikle biraz ağlama sorunu olan bebeklerin anneleri :) çünkü bebekleri çok az oturmuş mama sandalyesinde.. bakalım bizimki hangi gruba gircek.. bellki doğum sonrası bi iki hafta içinde almak üzere erteleyebilirim.. )

(bu ürünü fazlasıyla beğendim.. pahalı elbette.. ama henüz o kadar paraya kıyıp kıymayacağım belli değil.. gerçekten o parayı hakediyorsa neden olmasın.. çünkü biz Allah nasip ederse kısa süre sonra tekrar bebek sahibi olmak isteyengillerdeniz.. bi de eşyalarımızı haldur huldur kullanmayız.. yani muhtemelen aynı eşyalarla birkaç bebek büyütecek gibiyiz.. her bebek için ayrı ayrı tek kullanımlık şeyler almakla tek seferde düzgün şeyler almak arasında pek fark yok ekonomik olarak.. kısa vadede çok masraflı gibi gelse de uzun vadede gayet hesaplı oluyor yani.. )

görüldüğü üzere gerekli motivasyon çoktan oluşmuş bile :)

2 yorum:

  1. Mama sandalyesi rahatlik temizlik kolaylik...kizimdan kalani oglum bir cocuk daha bakar)) verilen her kurusa degiyor)) AMA uyumasini falan beklemeyin) yani arti bir ozellik olmamali..en onemlisi ayaklarinin saglam olmasi..ikinci tepsimi hala kullanmadim)

    YanıtlaSil
  2. hımm.. bazı arkadaşlarım da baska baska seyler soyluyor.. hanı her cocuk farklı ya.. sanırım ondan.. bakalım bızım bebegımız nasıl olacak huyu suyu nasıl olacak.. mama sandalyesı ıcın bıraz beklıcem gıbı.. bıraz bellı olsun sonra :)
    ama galıba kaçış yok ıllakı bırseylere fazladan para verılcek.. :)

    YanıtlaSil